Afdrukken
PDF

Hengst

Janesho Snorremans van Germania (Jack)

Met gepaste trots wordt ter dekking aangeboden: Goedgekeurde hengst Janesho SvG STER >> PSSM1 VRIJ! Ook beschikbaar op KI!


Janesho Snorremans van Germania is een exclusieve hengst, gefokt volgens de maatstaven van de Gypsies. Hij is op veel punten interessant voor de Tinkeren Irish Cobfokkerij. Zo voert zijn stamboom naar bekende namen als Bob the Blagdon en The Midget.

Janesho wordt geroemd om zijn spectaculaire beweging. Zijn stap is sterk, zijn draf soepel en veerkrachtig met veel afdruk. Daarnaast is Janesho bijzonder gekleurd en bovenal heeft hij een ontzettend lief karakter.
Hij behaalde o.a. een hoge eerste premie en de titel 'Beste Driejarige' op de ICS-keuring in 2013. Ook werd hij in dit jaar goedgekeurd voor het NSVT. Op de keuring in 2014 haalde hij zijn STER en werd hij Kampioen van de 3&4 jarige hengsten! Zowel in 2013 als in 2014 werd hij 3de in het dagkampioenschap op de ICS-NL keuring. In 2015 werd hij op de hengstenkeuring van het NSvT definitief, dus voor de rest van zijn leven, goedgekeurd. De jury complimenteerde hem met zijn compactheid, zijn sprekende hoofd en zijn goede, veerkrachtige draf.
Janesho is röntgenologisch goedgekeurd en zijn sperma is als 'goed' getest. Tevens is hij vrij van het PSSM1 gen!

Dit is een paard met de X-factor, hij heeft het allemaal met net dat beetje extra.
Met Janesho fokt u kwaliteit: maat, massa en beweging.


Gegevens
Vader: Lexx van Tinkerstal Foubert STER
Moeder: Angel SvG STER+PREFERENT
Geboortedatum: 25-03-2010
Hoogte: 1.58m
Kleur: zwartbont stekelharig, 1 maanoog

Afstamming
Janesho is de enige NSvT/ ICS-NL goedgekeurde Nederlandse hengst die de genen van zijn vader Lexx (nu in de USA) kan doorgeven.
Janesho's moeder Angel heeft verschillende goedgekeurde zonen. Dat zij kwaliteitsveulens geeft blijkt uit haar STER+PREFERENTtitel.

Kleurvererving
Janesho kan zowel bonte, effen als blagdon gekleurde veulens geven. Daarbij draagt hij het vosgen.

Karakter
Janesho is de clown van de stal. Hij steelt harten (van zowel mensen als merries) en maakt iedereen aan het lachen. Het is een ontzettend zachte, lieve, aanhankelijke hengst. Hij is erg leergierig en heeft een enorme 'will to please'. Een hengst van goud!

Nakomelingen
Janesho's nakomelingen hebben massa en ruime, soepele bewegingen. Net als Janesho zelf, hebben zijn veulens veel sok, een volle manenbos en een dikke staart.

Janesho dekt natuurlijk, aan de hand of los in de wei. Zijn dekgeld bedraagt 400 euro. Er kan bij uitzondering met Janesho gereisd worden tegen vergoeding van reiskosten!

U bent welkom om Janesho te komen bezoeken. We wonen in Putten (GLD). Wel graag van tevoren even een afspraak maken.

Zijn eerste nakomeling is geboren in december 2012: een schitterend zwart blagdon hengstveulen. Kijk voor meer foto’s van deze bink op foto’s en video’s . In de jaren daarna hebben we werkelijk alle mogelijke kleuren en bontpatronen in zijn veulens terug gezien.

Dekgeld en –voorwaarden

Janesho’s dekgeld bedraagt €400,-.

Janesho dekt natuurlijk en aan de hand.

Liever via KI? Dat is ook mogelijk: €700,- inclusief verplichte testen en één keer transport.

De dekvoorwaarden zijn hier in te zien