Afdrukken
PDF

Veulens in statistiek

Janesho’s baby’s in statistiek

Op zijn facebookpagina (www.facebook.com/TinkerhengstJanesho) houdt Janesho zijn fans op de hoogte van alles wat hij meemaakt. Op oudjaarsdag 2018 postte hij onderstaand bericht, waarin hij zijn veulens tot nu toe in statistiek heeft gezet:

(…) Ik heb in totaal 23 kinderen, daarvan is 60,9% hengst en 39,1% merrie (kwenen of transgenders hebben we nog niet). Van het totaal is 70% bont! Van die 70% zijn 9 veulens zwartbont, 3 vosbont, 2 bruinbont/driekleur en 2 'palominobont' (dat zijn mijn twee kinders uit een Fjordenmoeder).

Van de 30% die niet bont zijn, zijn er 2 effen gekleurd (1 zwart, 1 vos) en 6 zijn 'anders' gekleurd. Daaronder scharen we de blagdons, sabino's, roans en 1 appaloosa (of mix van blagdon (van mij) en appaloosa (van moeder)).

Aan 14 van mijn 23 veulens (61%!) heb ik mijn maanoog doorgegeven!: Vijf kinders hebben 1 blauw oog, aan 3 heb ik 2 blauwe ogen gegeven en bij 6 kon ik niet kiezen en heb ik ze half blauw ingekleurd.

Als laatst hebben we gekeken naar de hoofdaftekeningen van mijn kinderen. Ik heb nou eenmaal niet een standaard blesje op mijn gezicht, iets wat mij volgens Vrouw onderscheidt van de rest. Het leek ons leuk om eens te kijken in hoeveel gevallen ik mijn 'sprekende hoofd' heb doorgegeven: 44% heeft een wit of vrij wit hoofd, dat zijn er 10. Bijna allemaal hebben ze zo'n piratenvlek als ik op 1 oog, of eyeliner voor de bekende zwoele blik.

44% van mijn kinderen heeft een bles gekregen, wel allemaal een andere (recht, scheef, in bochtjes, breed, smal..) en 13% heeft een kol op het voorhoofd.

Tot zover de uiterlijke kenmerken. Leuk he?

We hebben ook nog naar de karakters gekeken, maar daar kunnen we vrij kort over zijn: 100% van mijn kinderen heeft de volgende karaktereigenschappen: open, vriendelijk, trouw, humoristisch, intelligent, dapper, krachtig, charismatisch, spontaan, meedenkend, trots, vreedzaam, speels, eerlijk, vrolijk, levendig, en toch heel bescheiden, net als ik!