Afdrukken
PDF

Veulens 2016

Op 30 maart 2016 is dit wel heel bijzondere sneeuwvlokje Zoë Zwartoortje geboren. Moeder Myrthe (v. Baggio, m. Sanne, dus een nichtje van Saartje van vorig jaar) en Janesho hebben enorm hun best gedaan op de details van Zoë. Zoë is bijna volledig wit, op een zwart oor en twee verdwaalde vlekjes na, en ze heeft twee prachtige blauwe kijkers! Zo een als deze kom je maar zelden tegen. We zijn apetrots!

 

De bruine merrie Boots heeft haar baasje goed in de maling genomen door haar veulen in de nacht van 21 april staand ter wereld te brengen. Zo had het geboortealarm natuurlijk geen zin, maar het zorgde wel voor een hele leuke verrassing 's ochtends in de stal. Jackies Fièra is een mooi geblokt, roan/sabino bruin merrieveulen met een prachtig blauw oog. Deze dame heeft een krachtige uitstraling en een ruime beweging. Dat belooft wat voor de toekomst!

 

Deze grote vosmerrie Roxane is geboren op 11 mei 2016. Zij treedt in de voetsporen van haar volle broer Floyd van vorig jaar. Haar eigenaren zijn na jarenlang hengsten gefokt te hebben, heel blij met dit meisje. Door de bijzondere genen van zowel Flame als Janesho zal zij uitgroeien tot een prachtige red roan merrie!

 

 

Op 1 mei was het eindelijk zover! Mijn eigen Kyara heeft een werkelijk perfect merrietje op de wereld gezet. Zie hier onze grote trots..: Our Special Celeste's Mone!
Mone is ook zelfstandig ter wereld gekomen door een grapje van Kyara. Maar gelukkig is ze helemaal gezond en is de bevalling goed gegaan. Mone is ontzettend leuk getekend, is mooi compact gebouwd en heeft twee HALVE maanogen..! Over details gesproken...
Qua karakter is ze heel vrij, open en nieuwsgierig. Ze is gek op mensen en kent geen angst. Voor een perfect plekje is Mone te koop.

 

Janesho goes international! Op 18 juli 2016 werd deze ontzettend stoere bink Charro geboren in, jawel: ZWEDEN! We zijn allemaal ontzettend trots en we hebben goede hoop dat Charro in zijn vaders voetsporen mag treden in Zweden. Charro is een echt showbinkie en heeft een stukje hemel van Janesho in zijn oog meegekregen.

 

Een maancyclus later werd op 16 augustus Gringo geboren, ook in Zweden. Een bruinbont kereltje met een heus hartje op zijn flank. De twee halfbroertjes mogen samen opgroeien en gaan een hele mooie toekomst tegemoet!